Jozef De Wever Prostaat KankerFonds

5 april 2018 : J. De Weverfonds steunt Doctorandus in strijd tegen Prostaatkanker.
voor het volledige artikel op de site van KUL Leuven : klik hier

Welke rol speelde het J. De Wever-fonds in dit verhaal?
“De successen van de laatste jaren, zoals nieuwe behandelopties, konden we alleen maar boeken dankzij wereldwijde inspanningen van onderzoekers. Die duren lang en kosten veel geld dus de steun van mecenassen is onontbeerlijk. Het J. De Wever-fonds steunt al jaren de Dienst Urologie van UZ Leuven en KU Leuven. Wij zijn een van de weinige centra ter wereld die de mogelijkheid hebben om belangrijke onderzoeksvragen te proberen beantwoorden op basis van menselijke weefselstalen omdat bijna geen enkel ander centrum zo lang geleden al startte met de chirurgische behandeling van hoogrisicotumoren. Maar we zouden onze experimenten niet kunnen uitvoeren zonder de steun van het fonds. “Ik ben nog elke dag dankbaar dat er mensen zijn die gemotiveerd zijn om ons te blijven steunen waardoor wij als onderzoekers op termijn iets kunnen teruggeven aan de mensen.”


6 maart 2018 : J. DE WEVER-FONDS VOOR PROSTAATKANKERPREVENTIE HOUDT BENEFIETAVOND
Niet minder dan 250 mensen genoten begin maart in de Sint-Jan-de-Doper-kerk in Leuven van het benefietconcert ten voordele van het J. De Wever-fonds voor prostaatkankerpreventie. “Het werd een hommage aan Louis Neefs en dat bracht heel wat mooie herinneringen naar boven”, aldus de organisatoren. “Nadien was er een gezellige receptie en een gastronomisch diner van voormalig sterrenchef Roger Souvereyns. Met een opbrengst van 8.000 euro kunnen we spreken van een geslaagde editie.”


17 januari 2018 :         6 maart 2018      Louis Neefs: Wat een leven
Benefietconcert t.v.v. het Jozef De Wever fonds voor Prostaatkankerpreventie

Nauwelijks enkele maanden zijn  voorbij sinds het Golf Benefiet Prostaat Cancer plaatsvond .  Een delegatie van de PB-senioren was daar trouwens aanwezig en heeft symphatiserend mee een pintje gedronken wat Jozef ten zeerste gewaardeerd heeft.
De opbrengst van die dag beiiep overigens 44.000 € .

Een  volgende benefiet  komt er reeds aan op  6 maart 2018.  Ditmaal opnieuw  in de cultureel- culinaire omgeving van  Faculty  Club .  Het is dezelfde medestander die vorig jaar op dezelfde locatie ook het  klassieke concert organiseerde. Deze maal  wisselen we van genre en gaan we hedendaagser .

Hieronder  vind je een volledige uitnodiging met details over de nieuwe organisatie . Voor veel van onze , vooral Vlaamse gepensioneerden  zal  Louis  Neefs nog  wel een bekende naam  zijn . Hij zou dit jaar 80 j geworden zijn indien hij veertig jaar geleden niet  veel te vroeg  overleden was .

Het  concert heeft opnieuw een benefiet karakter , opnieuw ten voordele van het Jef De Wever Prostaatkankerfonds  en opnieuw voor steun aan het  wetenschappelijk onderzoek .
– * – * – * – * – *
Schuif op 6 maart 2018 aan voor het benefietconcert en gastronomisch diner ten voordele van het Jozef De Wever Fonds voor Prostaatkankerpreventie.

Louis Neefs: Wat een leven Deze hommage aan Louis Neefs wordt gebracht door zijn zus Connie Neefs, zijn nichtje Hannelore en Hans Peter Janssens ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Zij brengen het levensverhaal van Louis Neefs met archiefbeelden van de te jong overleden artiest. Niet alleen de liederen van Louis Neefs hebben nog niets van hun frisheid verloren, maar ook de problematiek die hem bezig hield, is vandaag nog brandend actueel. Je weet wel: ‘Laat ons een bloem’. Ga naar http://www.neefs.com voor foto’s van het première-concert. Klik hier voor de video-trailer.


Muzikanten: Connie Neefs (zang), Hannelore Candries (zang), Hans Peter Janssens (zang), Eric De Vos (piano), Peter Verbraken (gitaar) en Gan van Wouwe (sax en dwarsfluit)

Gastronomisch diner
Ook chef-kok Lars Vleminckx toont zich van zijn creatiefste kant. Hij stelde een exclusief driegangenmenu samen, mét zorgvuldig geselecteerde wijnen. U degusteert het in de schilderachtige Infirmeriezaal van Faculty Club.

Programma
– 18u30 onthaal in Sint-Jan-De-Doperkerk
– 19u00 concert Louis Neefs ‘Wat een leven’
– 20u30 receptie in Faculty Club
– 20u30 gastronomisch diner in de Infirmeriezaal van Faculty Club

Voor het goede doel
Met uw bijdrage steunt u het J. De Wever Fonds. Dat ondersteunt het wetenschappelijke onderzoek naar verbeterde preventie, opsporings- en behandelingsmethoden van prostaatkanker.
– concert: € 35 incl. btw
– concert + receptie: € 60 incl. btw
– concert + gastronomisch diner: € 125 incl. btw

Meer informatie en inschrijven
Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel het Jozef De Wever Fonds steunen? Dan is uw gift natuurlijk welkom op de giftenrekening van KU Leuven: BE45 7340 1941 7789, BIC-code: KREDBEBB, met vermelding van de gestructureerde mededeling: +++400/0015/68712+++. Voor giften vanaf € 40 ontvangt u een fiscaal voordeel.
Wij kijken ernaar uit om u dan te ontmoeten!

Met vriendelijke groeten,

Prof. Dr. D. De Ridder, Diensthoofd Urologie
Prof. em. Dr.  H. Van Poppel, Gewezen Diensthoofd Urologie
Prof. Dr. S. Joniau, Adjunct Kliniekhoofd Urologie
Prof. Dr. Wouter Everaerts, Adjunct Kliniekhoofd Urologie
Isabel Penne, Directeur KU Leuven Universiteitsfonds
Jozef De Wever, oprichter Fonds
Peter Herbiest,  Algemeen Directeur Faculty Club


25 september 2017 : sympathisanten Paribas op de Golfdag bij Jozef Dewever.
Enkele sympathisanten van Paribas ,onder een stralende zon, op de benefiet golfdag , ten voordele van het  het Jozef Dewever Prostaatkankerfonds.
Samen op dezelfde golf-lengte.
sympathisanten Paribas Golfdag DeWever
10 aug 2017 : Nieuwe acties voor het Jef De Wever Prostaatkankerfonds :
Op zaterdag 16 sept is er een wetenschappelijk symposium over prostaatkanker dat doorgaat in het UZ Gasthuisberg te Leuven . U krijgt er uit eerste hand ( en gratis ) door het team specialisten Urologen /Oncologen van UZ Gasthuisberg Leuven een wetenschappelijk verantwoorde uitleg over prostaatkanker , de behandeling en de toekomstverwachtingen zowel van de ziekte als voor de patiënt . U vindt het programma hieronder in bijlage.
– samedi 16 septembre : symposium organisé au UZ Gasthuisberg à Leuven, un symposium scientifique sur le cancer de la prostate. Vous pouvez y entendre un exposé de premier plan et gratuit par le team des spécialistes en Urologie et Oncologie de l’hôpital UZ Gasthuisberg Leuven sur le cancer de la prostate, le traitement et les perspectives d’avenir tant du patient que de la maladie elle-même. Vous trouverez le programme ci-dessous (cliquer)

Op zondag 17 sept is er een grote Benefiet Golfdag op Winge Golf ( in Tielt Winge ) waar het er op neerkomt dat er de ganse dag golf wordt gespeeld met als afsluiter ‘s avonds een BBQ en prijsuitreiking met receptie

ZONDAG 17 SEPTEMBER 2017 : Grote BENEFIET GOLFDAG op WINGE GOLF.

winge golf
Op zondag 17 sept  is er een grote Benefiet Golfdag op  Winge Golf  ( in St Joris-Winge )  waar het er op neerkomt dat er de ganse dag  golf wordt gespeeld met als afsluiter ‘s avonds een BBQ en prijsuitreiking met receptie .

Paribas senioren die golfer zijn en willen meespelen betalen 80€ greenfee en schrijven zich in via het I Golf systeem .

Voor niet  golfers , maar met interesse , is er een initiatie mogelijkheid door de Pro van de club , een twee uren durende sessie die besloten wordt met een kleine putting wedstrijd onder die deelnemers , tevens gevolgd door een prijsuitreiking en  een afsluitende drink .
Kostprijs  40 € p/p voor twee uren .
Momenteel staat deze sessie gepland om 14.30 u .
Bij veel inschrijvingen komt er een tweede in de voormiddag .

Geinteresseerden kunnen dan nog  nablijven voor deelname aan de BBQ  ( omstreeks 17 u )  mits bijdrage van 32 € .
Personen die wensen deel te nemen aan de initiatie wenden zich tot mij via  mail ( jozefdw@anyvision.be )  of telef  0473 /  88 23 64 .

Louter een pintje of koffie komen drinken is eveneens mogelijk en van harte welgekomen .winge golf3
Le dimanche 17 septembre, un tournoi de Golf au Winge Golf (Tielt Winge) aura lieu au bénéfice de la recherche, avec au programme : Golf toute la journée suivi le soir par un BBQ et la remise des prix avec réception.
Pour ceux de Paribas seniors, qui sont golfeurs et qui désirent participer, ils payent 80 € de greenfee et s’inscrivent via le “I Golf systeem » . Pour les non golfeurs, mais qui désirent découvrir ce sport, il y aura une initiation prévue par les Pro du club, une session de deux heures qui se terminera par une petite compétition de putting entre participants , suivie par une distribution de prix et un drink de clôture.
Participation de 40 € par personne pour deux heures .
Cette compétition démarre à 14h30 .
En cas de nombreuses inscriptions, il y aurait une deuxième session en matinée .
Ceux qui sont intéressés peuvent participer au BBQ final ( aux environs de 17 h ) avec une participation de 32 € .
Ceux qui désirent participer à cette initiation peuvent s’inscrire via mail (jozefdw@anyvision.be ) ou par téléphone 0473/88 23 64 .
Venir prendre un verre ou un café est également possible et tout le monde est le bienvenu .

PROGRAMMA VOOR HET  SYMPOSIUM  VAN ZATERDAG  16  SEPTEMBER 2017  

Prostaatkanker: we worden beter!
Moderatoren: prof. dr. em. Hein Van Poppel en dhr. Jozef De Wever
Seminariezaal BMW van O& N UZ Gasthuisberg Leuven

09u30                  Ontvangst door
                             dhr. Jozef De Wever, stichter De Wever Fonds voor Prostaatkankeronderzoek  KU Leuven
.                            prof. dr. em. Hein Van Poppel, Urologie, UZ Leuven

09u40                 Prostaatkanker en Genetica , nieuwe inzichten
                             Dr Lisa Moris , Urologie UZ  Leuven

10u00                 Betere lokale behandelingen
                            Prof dr Karin Haustermans , Radiotherapie , UZ Leuven.

10u20                  Hoe vinden we prostaatkanker beter dan vroeger?
                             dr. Els Vanhoutte, Uro-Radiologie, UZ Leuven; prof. dr. K. Goffin, Nucleaire geneeskunde, UZ Leuven

10u30                  Chirurgie of Radiotherapie : zin bij uitgezaaide prostaatkanker
                              prof. dr. Wouter Everaerts, Urologie, UZ Leuven

11u10                  Nieuwe ontwikkelingen in systematische therapie
                             Dr Christophe Orye , Urologie UZ Leuven ;

11u20                  De gezonde man en de prostaatkankerpatiënt.
                             dhr. Erik Briers, PhD, Zelfhulpgroep “Wij Ook”

11u40                  Impotentie door prostaatkankerbehandelingen.
                             video van prof. dr. Maarten Albersen, Urologie, UZ Leuven

12u00                  De rol van de huisarts.
                             dr. Geert Massant, Huisarts Aarschot

12u15                  Discussie en vragen

13u00                  Afsluiting met broodjeslunch

Accreditering Ethiek en Economie wordt aangevraagd

Lokale wegaanduiding voorzien evenals parking .

 Indien u wenst deel te nemen, kan u gebruik maken van het  contact  hieronder :

Linsey Ronge, Dienst Urologie  UZ Leuven
Herestraat 49    3000 Leuven
Tel: 016/346930       Fax: 016/346931     Linsey.ronge@uzleuven.be


29 maart 2017 : verslag Benefietconcert tvv Jozef De Weverfonds op 8 maart 2017.
Op woensdag 8 maart 2017 vond een benefietconcert van sopraan Noémie Schellens, bas-bariton Shadi Torbey en tenor Kobe Baeyens plaats ten voordele van Jozef De Wever fonds voor Prostaatkankerpreventie.
Het concert in de mooie St Jan de Doper kerk in het Leuvens Begijnhof omvatte een gevarieerd en romantisch programma met opera aria’s en duetten van o.a. Bellini, Verdi, Mozart, Puccini.
Meer dan 250 aanwezigen genoten met volle teugen van het gesmaakte optreden.
Nadien konden de gasten genieten van een gastronomisch diner in de prachtige Infirmerie zaal van Faculty Club. Speciaal voor deze avond stelde chefkok Lieven Demeestere van restaurant Arenberg een 4-gangen diner samen waarbij perfect passende wijnen uit de Roussilion geserveerd werden en die de naam Noémie dragen .
De organisatie werd gedragen door Faculty Club ism met de dienst urologie van het UZ Leuven, en het Leuvens Universiteitsfonds en bracht meer dan 8000€ op ten voordele van het J. De Weverfonds. De schenking zal plaatsvinden op 21 april in Faculty Club
Organisatoren:
Prof. Dr. D. De Ridder, Diensthoofd Urologie 
Prof. em. Dr. H. Van Poppel, Gewezen Diensthoofd Urologie 
Prof. Dr. S. Joniau, Adjunct Kliniekhoofd Uro-Oncologie 
Prof. Dr. Wouter Everaerts, Adjunct Kliniekhoofd Urologie
Isabel Penne, Directeur Leuvens UniversiteitsFonds
Jozef De Wever, oprichter Fonds
Peter Herbiest, Algemeen Directeur Faculty Club


10 februari 2017 : Benefietconcert tvv Jozef De Weverfonds op 8 maart 2017.

Zin in een avondje sprankelende opera-aria’s en -duetten? Gevolgd door een gastronomisch menu in een schilderachtige omgeving? Schuif dan op 8 maart aan voor het benefietconcert en diner ten voordele van het Jozef De Wever Fonds voor Prostaatkankerpreventie.
Meer info over het Jozef De Weverfonds vindt U hieronder : “Jef de Wever : het Leven zoals ‘t is. (Egalement traduit en français).


Jef De Wever : Het leven zoals ‘t is

Beste Paribas vrienden , ex collega’s,

Op vraag van Willy hierna een verhaal dat deze maal geen anekdote is , geen reisverslag , geen beschrijving van een museumbezoek ; maar een stukje zoals men het op tv titelt : “Het Leven zoals het is “ , gekoppeld aan een oproep . Vandaar de voorafgaande vraag : heren , lees dit stukje door tot het einde aub omdat het u rechtstreeks aanbelangt ; dames , echtgenotes , vriendinnen , doe aub hetzelfde omdat jullie een rol kunnen spelen in het “leven” van jullie mannelijke partners .
Het verhaal begint meestal rond het vijftigste levensjaar , uitsluitend bij de mannen . Het is dan dikwijls nog slechts een eerste waarschuwing voor de ziekte genaamd Prostaatkanker . Het woord is er eindelijk uit ! Het is een levensfaze waar we niet over praten , vooral de mannen zelf spreken er niet over , men veegt het onder de mat uit schrik of uit ijdelheid of taboe . Het is een lichaamsorgaantje dat de mannelijkheid regelt of ,bij ontsporing van zijn werking, u een handicap kan bezorgen . Dus weg met die gedachte ! En toch ……. Vroeg of laat haalt bij minstens 12% der mannen de realiteit opnieuw de bovenhand . Ja inderdaad , u leest goed : 12 % !! Iedere man krijgt vroeg of laat deze confrontatie voor zich . Bij die 12% der mannen leidt het zaakje willens nillens tot een of andere medische ingreep .
Mijn verhaal start bij ex Paribas , in de tijd dat wij jaarlijks een medisch onderzoek “ moesten” ondergaan . Bijna twee decennia , twee operaties en nog enkele tussentijdse medische behandelingen later loop ik nog altijd rond op deze aardkluit . Dit beeld om te stellen dat de ziekte niet noodzakelijk de “doder” is die men er nogal eens aan toeschrijft . Het tegendeel is waar als men maar een aantal elementen in gedachten neemt en opvolgt . Maar op het ogenblik van de diagnose en de mededeling hierover is het schrikken en paniek . Men stelt vragen aan zowat iedereen en ……..men gaat op zoek . En er zijn inderdaad veel artikels en info te vinden maar dikwijls en na consult van de arts ,niet de meest adequate voor uzelf . Veel van deze artikels zijn vrij algemeen en daar tegenover staat dat veel diagnoses een nogal persoonlijke impact hebben ; dwz dat de ziekte en de behandeling verschilt van persoon tot persoon afhankelijk van heel wat factoren . Heel veel van deze artikels zijn ook niet gemaakt door specialisten . Ook de geschreven pers , radio en tv laten het , in vergelijking met de soms veelvuldige publicaties over andere vormen van kankers , massaal afweten met duiding van prostaatkanker . Hier begint eveneens mijn poging tot hulp aan de professoren om deze informatie die zij wetenschappelijk juist aanmaken te verdelen via allerlei kanalen die niet noodzakelijk de pers en media zijn . Zoals bv , een DVD waarop de specialisten –urologen van KUL prostaatkanker in al zijn aspecten bespreken .Ook aan permanent diepgaand wetenschappelijk onderzoek naar verbeterde opsporings en behandelingsmethoden poog ik mijn steentje bij te dragen via financiele ondersteuning . Maar koken ( lees onderzoek ) kost geld , veel geld .
In een poging om te helpen bij deze permanente zoektocht naar fondsen organiseerden wij ( het LUF = Leuvens Universitair Fonds en ikzelf ) een benefiet sportdag . Mede dank zij de hulp van een veertigtal sponsors slaagden wij erin deze dag tot een succes te laten uitgroeien en werd er ongeveer 35.000€ bijeengebracht . Met deze opbrengst werd door Prof Van Poppel ( uroloog aan de Kul ) reeds een speciale info DVD aangemaakt . Daarenboven is na verdere besprekingen een der firma’s – sponsors van onze benefiet ( Astellas Pharmaceuticals ) bereid gevonden om gedurende drie jaar zijn steun te vergroten en te bestendigen onder vorm van de oprichting van een leerstoel Oncologische Urologie . Ook de benefiet sportdag krijgt een stevige basis door de oprichting van een onderliggend fonds ( het J De Wever Prostaatkanker fonds ) . Deze verankering onder de hoed van de K U Leuven laat toe een wettelijk kader te creeren waardoor schenkers , legatarissen en symphatisanten op een fiscaal vriendelijke manier gelden ter beschikking kunnen stellen van de universiteit en zijn dienst Urologie met als tweeledige doel : informatieaanmaak en verspreiding hiervan naar de patienten en uitdieping van het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte . Hiermede maak ik de cirkel van mijn artikel rond door terug aan te sluiten op de inleiding hierboven waar ik stelde dat er in de tekst een oproep zit . Het fonds kan iedereens financiele steun gebruiken om een continue werking te verzekeren en nieuwe initiatieven naar info en wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken . Daartoe kan u een vrijwillige bijdrage storten op volgende begunstigde :
Begunstigde : K U Leuven
Adres : Oude Markt 13 in 3000 Leuven
Rekeningnummer KBC : 734 -0194177 – 89 met mededeling EZP-FOWVR1-02010 ; ( Opm : achter deze mededeling gaat het hogergenoemde prostaatkankerfonds schuil )
Exemplaren van hogergenoemde DVD kan u gratis aanvragen via het secretariaat van de Dienst Urologie van de K U Leuven per email gericht aan Cindy Casseau (uzLeuven) of aan Jozef De Wever . Wanneer je op de gele naam klikt, wordt er automatisch een mail aangemaakt ….
Je kan ook telefonisch terecht bij Cindy Casseau, de secretaresse van Prof Van Poppel op telefoonnummer 016 – 34 66 87 voor de DVD.
Personen die graag een dokter zouden willen spreken over hun eigen persoonlijk probleem kunnen altijd en rechtstreeks terecht op de dienst Consultatie Urologie op het rechtstreeks telefoonnummer 016 -34 66 85 waar altijd dokters en /of een der leden van de ploeg van Prof Van Poppel aanwezig zijn .
Desgevallend kan je ook terecht bij mijzelf op telefoon 016 – 25 17 38 OF 0473 – 88 23 64 of via mail. Andere bijkomende vragen ( niet medisch ) wil ik wel pogen te beantwoorden in de mate van het mogelijke .

Voor giften vanaf 40 € minimaal krijgt de schenker een fiscaal attest toegezonden . Professor Van Poppel , de vele (voor u anonieme) patienten die door uw bijdrage geholpen kunnen worden , en ondergetekende zijn jullie zeer erkentelijk voor de stortingen die wij zouden mogen ontvangen .

Jef De Wever


Avec un grand merci à Tony Verhulst pour la traduction.
Chers amis de Paribas, ex collègues,

Ainsi que Willy me l’a demandé, voici une histoire qui n’est pas une anecdote, ni un récit de voyage, pas la description de la visite d’un musée, mais un récit comme on l’intitulerait à la TV *La vie comme elle est* et qui est considéré comme un appel. De là la question préalable : messieurs, lisez ce récit jusqu’au bout car il vous concerne ; mesdames, épouses, compagnes, faites de même car vous pouvez jouer votre rôle dans le *vie* de vos partenaires masculins. C’est à coup sûr un article courageux de Jef qui pour beaucoup peut signifier un soutien mais que l’on espère tout de même ne devoir être utile qu à très peu de personnes.
L’histoire commence souvent vers la cinquantaine, uniquement chez les hommes. Ce n’est souvent encore qu’un premier avertissement pour une maladie nommée cancer de la prostate. Le mot est finalement prononcé. C’est un problème dont on ne parle pas, les hommes eux-mêmes le taisent par peur ou on le considère comme un sujet tabou. C’est un organe du corps humain qui règle la virilité chez l’homme et qui en cas de défaillance de fonctionnement peut causer un handicap. N’y pensons pas ! Et pourtant…. Tôt ou tard chez 12% des hommes, le problème apparaît. Oui en effet je dis bien 12% ! Chacun d’entre nous messieurs peut être confronté au problème et chez 12% des hommes cela conduit indubitablement à une intervention médicale.
Mon récit commence à l’ex Paribas du temps ou nous devions passer annuellement une visite médicale. Bientôt deux décennies, deux opérations et quelques interventions plus tard, le problème subsiste. Cette image pour préciser que la maladie n’est pas nécessairement *mortelle* comme on pourrait le croire. Le contraire est vrai si l’on suit et que l’on tient compte de certains éléments. Mais au moment de la divulgation du diagnostic, c’est la peur et la panique. On pose des questions dans son entourage et…on s’informe. Et il y a beaucoup d’informations à trouver mais souvent et après consultation du médecin, ils ne sont pas utiles dans votre cas. Beaucoup de ces articles sont plutôt généraux et de ce fait cela pose des questions, a un impact personnel ; et la maladie et son traitement diffère d’une personne à l’autre dépendant de plusieurs facteurs. Beaucoup de ces articles ne sont même pas écrits par des professionnels. Même la presse, la radio et télévision les comparent avec les multiples publications sur d’autres formes de cancer, sans référence au cancer de la prostate. Ici commence ma tentative d’aide aux spécialistes pour diffuser cette information scientifique via des canaux qui ne sont pas nécessairement la presse et autres médias. Par exemple un DVD dans lequel des spécialistes, urologues de la KUL, débattent des aspects du cancer de la prostate. Aussi par des examens plus poussés vers la recherche et les méthodes de traitement, j’essaie d’apporter ma pierre par une aide financière. Cela coûte en effet beaucoup d’argent.
Dans le but d’essayer d’aider à la recherche perpétuelle de fonds, nous avons organisé (le LUF = Leuvens Universitair Fonds et moi-même) une journée sportive bénévole. Grâce à l’aide d’une quarantaine de sponsors, nous avons réussi à faire de cette journée un succès et 35.000 euro ont été récoltés. Grâce à ces fonds, le professeur Van Poppel (urologue à la KUL) a pu réaliser un DVD reprenant des informations spécialisées. Par ailleurs et après des discussions plus poussées, un des sponsors (Astellas Pharmaceuticals) de cette journée est prêt à apporter et étendre son soutien sous forme d’érection d’une chaire d’Oncologie et d’Urologie. La journée sportive de bénévolat a également acquis une base solide grâce à la mise en place d’un fonds (le J De Wever Prostaatkanker Fonds). Cet organe chapeauté par le KUL Leuven permet de créer un cadre légal par lequel donateurs, légataires et sympathisants peuvent mettre d’une manière fiscale intéressante des fonds à disposition de l’université et de son service Urologie avec pour double but : une mise à disposition d’informations et la propagation de celles-ci vers les patients, et l’approfondissement des examens scientifiques de la maladie. Je termine ici mon article pour revenir à sa raison première qui comme je l’ai spécifié auparavant, est un appel. Le fonds peut utiliser l’aide financière de chacun afin de continuer sa mission et envisager de nouvelles initiatives vers l’information et permettre des examens scientifiques. Vous pouvez de ce fait apporter votre aide bénévolement à :
Bénéficiaire : K U Leuven
Adresse : Oude Markt 13 à 3000 Leuven
N° de compte : KBC 734-0194177-89 avec comme mention EZP-FOWVR1-02010
(le fonds du cancer de la prostate en bénéficie via cette mention).

Le DVD mentionné est disponible gratuitement via le secrétariat du service Urologie de la KUL par email adressé à aan Cindy Casseau (uzLeuven) of aan Jozef De Wever . En cliquant sur la zone jaune, un email apparaît automatiquement….Vous pouvez également contacter Cindy Casseau la secrétaire du professeur Van Poppel au n° 016 – 34 66 87 pour le DVD. Les personnes désireuses de s’adresser à un médecin pour parler de leur problème personnel, peuvent prendre contact avec le service Consultation Urologie au n° 016/34 66 85 où des médecins ou des membres de l’équipe du professeur Van Poppel sont à leur disposition. Vous pouvez éventuellement me contacter au
n°016/ 25 17 38 OF 0473/ 88 23 64 ou via email.
Pour des informations complémentaires (non médicales évidemment) je suis prêt à en discuter dans la mesure de mes moyens.
Pour les dons supérieurs à 40 euro, le donateur se verra envoyer une attestation fiscale. Le professeur Van Poppel, les nombreux (anonymes pour vous) patients qui peuvent être aidés grâce à vos dons, et moi-même vous sommes très reconnaissants pour les versements que nous pourrions recevoir.