Champagne 2020

update woensdag 12 feb :
Schrikt het vroege vertrekuur of  de ochtendfile jullie af?
Dan hebben we waarschijnlijk de ideale oplossing voor jullie.
We kunnen  de stopplaats in Nivelles vastleggen vlak bij de afrit in Nivelles aan Hotel Nivelles Sud (Vandervalk Hotel), waar dan ook de wagens kunnen achtergelaten worden op de parking. Een overnachting voor 2 personen kan al vanaf 59 euro.
Meer info overnachting hier : https://www.hotelnivellessud.be/hebergement
En je hoeft dan pas tegen 7u klaar te staan. En je ontbijt kan je onderweg (rond 9u) nemen omgeving Saint-Quentin.
Ben je hierin geïnteresseerd, geef ons een seintje zo dat wij hier bij de verdere organisatie rekening mee kunnen houden.

L’heure de départ très matinale ou les embouteillages  du matin vous effraient ils?
Nous avons probablement la solution idéale pour vous.
On pourrait faire un arrêt près de la sortie de Nivelles Sud (hôtel Vandervalk), où les voitures peuvent être laissées sur le parking. Une nuitée pour 2 personnes est disponible à partir de 59 euros.
Pour plus d’informations sur les possibilités de passer la nuit ici :https://www.hotelnivellessud.be/hebergement
Cela ne vous obligerait pas d’être prêt avant 7 heures. Et vous pouvez prendre votre petit déjeuner en route (vers 9h) près de Saint-Quentin.
Si cela vous intéresse, veuillez nous le faire savoir afin que nous puissions en tenir compte pour le reste de l’organisation.

update woensdag 5 feb 18u
Confirmé/bevestigd : 34
6u : opstapplaats Wetteren : 12 deelnemers (6 wagens)
7u : opstapplaats Nijvel (Air d’Orival : Total) : 9 deelnemers
.            (of parking Hotel Vander Valk in onmiddellijke omgeving, nog te bevestigen)
** Opstapplaats nog te bevestigen door aantal deelnemers.


1ste stop is langs de snelweg iets voorbij St Quentin, baanrestaurant Aire d’Urvillers
2de stop is in Laon – Promenade de la Couloire
Dan volgt de lunch in Restaurant ‘Le 17” (Le dix-sept) Avenue Jean Jaurés, 17 Reimswanneer : van maandag 20 april tot dinsdag 22 april 2020

Gedetailleerd programma : Driedaagse naar de Champagnestreek.
Reims is niet alleen de hoofdstad van de Champagne, maar is evenzeer een historische stad. Tweeduizend jaar oud toont zij ons markante oudheden en gebouwen, maar is zij eveneens het voorgeborchte van de Montagne de Reims.
update 10 jan : Voorstelling Programma door onze gids Chris : KLIK HIER 
chris uitleg

Dag 1
Na een obligate koffiestop in de omgeving van St Quentin brengen we u rechtstreeks naar Laon. We bezoeken deze merkwaardige stad die uit twee delen bestaat : een beneden- en een bovenstad. Vooral de kathedraal is een hoogtepunt van dit bezoek, maar eigenlijk is de hele stad bezienswaardig. We komen langs onder meer het Hôtel Dieu, het voormalige stadhuis en de Porte d’Arlon, maar vooral de uitzichtpunten op de remparts zijn een must.
Voor degenen die de makkelijke weg verkiezen is er een kabelspoor tussen de boven- en benedenstad of een toeristisch treintje.
Onderweg leert de gids ons alvast wat we moeten weten over “le” en ”la Champagne”. Tegen middag maken we een rondrit in en om de stad Reims en zijn bijzonderste bezienswaardigheden. We zien onder meer enkele befaamde champagnehuizen langs de statige boulevards, de Porte de Mars, Villa Demoiselle, de mooie bebloemde parken en de volkstuintjes.
De namiddag wordt voor een deel in beslag genomen door de Champagne. Wij worden ontvangen in het champagnehuis Taittinger met een rondleiding en filmvoorstelling, die de pro­ductie van de Champagne in beeld brengt. We wandelen doorheen de oorspronkelijke opslagkelders die ooit toebehoorden aan de 13de eeuwse abdij van Dom Pérignon. Aansluitend maakt u een stadwandeling o.l.v. onze gids langsheen de mooiste bezienswaardigheden van de stad met onder meer de Place Royale, Palais du Tau, het Grand Théatre, het Forum en de Basiliek St Rémy.

Dag 2
Dag 2 staat in het teken van de Montagne de Reims en de stad Chalons en Champagne.  Na een rechtstreekse rit naar Chalons maken we er een wandeling langs de mooiste plekjes. Voor ons middagmaal worden we verwacht in Les Caudalies in het schitterend kader van de orangerie.
Nadien keren we terug met een rondrit doorheen de wijngaarden van de Montagne de Reims. We komen voorbij schitterende dorpjes met adembenemende vergezichten. In Verzy stappen we even af voor een wandeling naar de Faux de Verzy en in Verzenay aan de vuurtoren.

Dag 3
We hebben nog geen aandacht gehad voor de Vallée de la Marne. Daarom rijden we eerst naar Epernay voor een kort bezoek waarna we doorheen de champagne wijngaarden de Marnevallei inrijden. Eventueel kunnen we ook hier een plaatselijke champagnemaker bezoeken.
We keren terug naar Reims voor het middagmaal en vrije tijd en een bezoek aan de schitterende kathedraal van Reims.
Tot slot keren we terug richting België, evenwel niet zonder eerst een ander deel van de Champagne te ontdekken, namelijk het noordelijk gelegen Massif de St Thierry. Ook hier bezoeken we een plaatselijke champagnemaker in Thil.
Dan gaat het tenslotte weer huiswaarts na een laatste halte met mogelijkheid tot avondmaal.


Du 20 au 22 avril 2020

Présentation Programma par notre guide Chris : CLIQUEZ ICI

Jour 1 :
– Points d’arrêt du car et parkings de prise en charge sur base du déplacement des participants
* 6h : Wetteren ITA
* 7h : Nivelles Aire d’Orival (Total)
– A Laon : visite de la mairie, de l’hôtel Dieu, des remparts par train touristique
– A Reims : visite de Taittinger + film et dégustation + promenade dans la ville (Abbaye Dom Pérignon, place royale, Palais du Tau et Basilique St Rémy)


Jour 2 :
– Départ pour Montagne de Reims et Chalons en Champagne
– Visite des Caudalies et déjeuner dans le magnifique cadre de l’Orangerie.
– Promenade vers Faux de Verzy et Verzenay puis visite de caves et dégustation de 3 champagnes


Jour 3 :
– Départ en bus vers la vallée de la Marne jusque Epernay pour une courte visite
– champagne Hautbois (Pévy) : Visite cave coopérative + dégustation 1 cuvée
– Temps libre à Reims pour encore avoir l’occasion de voir la cathédrale
– Retour en Belgique